Koliko znate o mršavlljenju?
  Puno
  Ne znam ništa
  Jako malo
  Osrednje
  Rezultati
  PRATITE NAS

      

  Kako smrsati - gojaznost kao bolest danasnjice

  Gojaznost je bolest danasnjice i retko ko se u nekom periodu zivota nije borio sa viskom kilograma. Gojaznost nastaje kada je kalorijski unos veci od energetskih potreba u duzem vremenskom periodu bez adekvatnog utroska energije. Tada se visak kalorija skladisti u organizmu u vidu energetske rezerve u obliku glikogena i masti. Do njihove potrosnje dolazi u slucaju povecanih potreba organizma ili ako organizam gladuje. Jasno je, dakle, da do gojaznosti nece doci ako postoji ravnoteza izmedju unosa hrane i energetske potrosnje.

   

  Mrsavljenje dijetama


  kako smrsati - gojaznostVeliki broj nas mladih, pa i onih starijih se do sada vec suocio sa problemom kako smrsati. Danas, kada zivimo u vremenu gde je fizicki izgled postao prevashodna potreba svakodnevnog zivota, a zelja da budemo sto privlacniji suprotnom polu imperativ naseg bitisanja, spremni smo na sve vrste odricanja, kako bi uzivali u svom samopuzdanju i svim zadovoljstvima koje pruza dobar izgled i lepo telo.

  Mrsavljenje ili borba sa cuvenim „salom“ se pokusava na razne nacine i cilj je da se postigne lep izgled bez obzira na rizik po zdravlje brzim dijetama od nedelju ili dve koje garantuju gubitak na tezini. Najcesce nas takve dijete uvlace u zacarani krug, dovode u depresiju i izazivaju osecaj nemoci. Cim dijeta i samo mrsavljenje prestane, mi se vracamo starim navikama u ishrani. Sa povratkom nasih navika vracaju se i brzo izgubljeni kilogrami. Mnogi su pokusali da izgube masno tkivo ili salo previse smanjujuci broj kalorija ili beskonacnim treninzima koji su vodili ka slabljenju imuniteta i celokupnog organizma.

   

  Kako smrsati – zdrava hrana

  kako smrsati - zdrava hrana

  Da bismo uopste krenuli na put ka boljem izgledu moramo da spoznamo osnovne pojmove u ishrani, a to su pre svega materije koje se koriste kao gorivo: ugljeni hidrati i masti i gradivne materije odnosno proteini. Znamo svi da je promena osnov napretka pa ako zivimo da napredujemo moramo nesto da promenimo, u ovom slucaju ce to biti navike u ishrani. Moramo da naucimo da volimo zdravu hranu zato sto nam ona donosi zdravlje, osecaj sposobnosti i ako se pravilno i u razumnim kolicinama konzumira i kombinuje sa odredjenom fizickom aktivnoscu donosi nam dobar izgled koji bi svako od nas zeleo da ima.

   

  Da biste bili sigurni da cete poceeti pravilno i sa sigurnim uspehom, mi cemo napraviti plan ishrane samo za vas na osnovu prethodne kompletne analize tela... ...pogledajte vise
  Komentari


  Napiši komentar


  Ime i prezime
  Komentar  Ne možete da protumačite sliku? kliknite ovde da osvežite