Koliko znate o mršavlljenju?
Puno
Ne znam ništa
Jako malo
Osrednje
Rezultati
PRATITE NAS

    

Epilacija ruku laserom

 

Epilacija ruku laserom je najtrajniji i najefikasniji metod danas  za  uklanjanje neželjenih malja sa ovog dela tela. Kod laserske epilacije ruku ciljana struktura dlake je pigment koda i ima najviše u dlaci i koji je zadužen za rast dlake . na ostale strukture kože laser ne ostavlja nikakve posledice.

 

Zašto je epilacija ruku isplativa

 

epilacija rukuMalje na rukama su (pored regiona lica) najizloženije pogledima tokom cele godine. Alternativni tetmani kojuma žene pribegavaju svakodnevno su vrlo iscrpljujući i obavezujući. Da ne pričamo o neprijatnostima koje se javljaju u periodima kada zaboravite da uredite ovaj deo i konstantno povlačite rukave na dole tokom celog izlaska. Epilacija ruku laserom daje trajne efekte,  možete dugi vremenski period da zaboravite na ovaj problem i budete bezbrižni znajući da su vam ruke uredne i negovane. Ni najlepši manikir ne može prevagnuti osećaj neurednosti ako su zapuštene dlačice na rukama.

 

Pripreme za tretman koje zahteva epilacija ruku

 

Kako bi bili što uspešniji u što manjem broju tretmana, poželjno je ne tretirati dlačice par nedelja unapred. Moguće je makazicama ili brijačima skratiti dlaku ali ne manje od jednog milimetra kako bi uopšte uspeli da tretiramo dlaku. Takođe koža mora biti hidrirana i sa prirodnim tenom. Nikakvi solarijumi nisu dozvoljeni a ni osunčavanje regije koja se tretira.

 

Da li je epilacija ruku bolna?

epilacija ruku 

Dermatolog će vam objasniti mehanizam epilacije ruku kao i eventualne rizike. Poželjno je slikati regiju i otvoriti karton kako bi pratili stanje i napredak epilacije. Mali bol je prisutan onog momenta kada laser pogodi koren dlake. Moguće je naneti anestetik kremu ako je pacijent preosetljiv ili ima izraženu nelagodnost. Aparati koji mi koristimo spadaju u najnovije generacije ove opreme i osiguravaju minimalne neželjene posledice a ujedno se vrši i konstantno hlađenje kože za vreme trajanja epilacija ruku.

 

Neželjeni efekti

 

 

epilacija rukuEventualna pojačana osetljivost tretirane regije narednih pola sata je prisutna. U zavisnosti od tipa kože moguće su i varijacije od potpunog izostanka nelagodnosti (srvenilo, otok, svrab) pa do intenzivnihij reakcija. U slučaju osunčane kože može doći nakon epilacije ruku do pojava tamnijih fleka koje nestaju za koji mesec spontano. Sam laser je veoma moćan uređaj i ako se koristi nerezonski ili lošim tretmanom, može dovesti do ozbiljnih opekotina, ožiljaka i sl. Svo osoblje mora imati sertifikat o korišćenju ove aparature u svrhu epilacije.