Radiotalasni lifting Anticelulit

Radiotalasni lifting RTL je tretman koji danas vazi za najpopularniji i najefikasniji nehirurski tretman, sa visestrukim efektom, pre svega sjajan za poboljsanje izgleda i zatezanje koze, i to koze celog tela. U pojedinacnim tretmanima, radiotalasima je moguce je tretirati regije ruku, stomaka, nogu ili zadnjice. Radiotalasni lifting RTL je tretman koji danas vazi za najpopularniji i najefikasniji nehirurski tretman, sa visestrukim efektom, pre svega sjajan za poboljsanje izgleda i zatezanje koze, i to koze celog tela. U pojedinacnim tretmanima, radiotalasima je moguce je tretirati regije ruku, stomaka, nogu ili zadnjice.

Radiotalasni lifting - RTL tela

Postupak radiotalasnog liftinga RTL je veoma jednostavan, potpuno bezbedan, bezbolan i ne zahteva ni jednu formu anestezije. Na tretiranu regiju se nano si gel, a zatim se prelazi aplikatorom sa elektrodama, koje isporucuju toplotu u dubinu koze tako se povrsina koze ne zagreva. Sta se desava u kozi? Za odrzavanje mladolikog izgleda presudno je prisustvo kolagena i elastina u kozi. Pocev od 25-te godine stvaranje elastina i kolagena se znacajno smanjunje, koza pocinje da se opusta i stvaraju se prve bore. Radiotalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, a ispravljene spirale vec prisutnog kolagena kontrahuju, sto dovodi do momentalnog zatezanja koze, tako da se efekat liftinga vidi odmah nakon prvog tretmana.

Radiotalasni lifting  benefiti

 • sitnije bore nestaju,
 • duboke bore postaju znatno plice,
 • normalizuje se lucenje sebuma (pa regulise akne),
 • poboljsava se tonus koze.
 • popravlja se kvalitet koze u predelu vrata.
 • efikasno se uklanja celulit,
 • smanjuju se masne naslage,
 • zateze se opustena koza
 • ublazava se vidljivost strija i oziljaka.
Top

RTL-Lifting

Radiotalasni lifting RTL se preporucuje onim osobama koje zele efekat liftinga, ali ne i hirursku intervenciju. Preventivno moze da se obavlja pocev od 25 godine zivota, za sprecavanje preranog starenja koze. Kod starijih osoba sluzi za otklanjanje vec vidljivih bora i zatezanje opustene koze, kako lica tako i tela.

Radiotalasni lifting – koliko je potrebno tretmana?

I ovoga puta moramo reci da to zavisi od slucaja do slucaja. Opustenu kozu koju ne prate problemi poput celulita ili neestetske promene poput strija, moguce je tretirati samo radiotalasima.
Ipak, radiotalasni lifting (RTL) u nezi tela, koristi se najcesce u kombinaciji sa drugim postupcima. Nezaobilazan je, pre svega, za optimalan rezultat kod anticelulit tretmana, tretmana opustene koze i strija, nakon trudnoce ili naglih promena u tezini.
Dugotrajni rezultat u redukciji bora i zatezanju koze postize se serijom od tri do cetiri tretmana u vremenskom razmakom od 15 dana, zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. U zavisnosti od starosne dobi i stepena izrazenosti bora, za odrzavanje postignutog efekta, preporucuje se jedan tretman na dva meseca.
Kod lecenja celulita idealno je kombinovati radiotalasni lifting (RTL) sa vakuum limfnom drenazom, a nezaobilazan je i nakon kavitacije (gde nakon gubitka masnih naslaga ostaje opustenija koza), a radiotalasni lifting dovodi do toga da se koza zateze, postaje napetija i poboljsava se metabolizam i cirkulacija.

Radiotalasni lifting ne preporucuje se

Tretiranje koze radiotalasnim liftingom se ne
preporucuje se u sledecim slucajevima:
 • trudnoca,
 • pace maker,
 • metalni inplatanti,
 • kancer,
 • epilepsija,
 • otvorene rane,
 • bolesti koze.

Radiotalasni lifting RTL lica

Radiotalasni lifting lica – kada ne treba raditi?

Radiotalasni lifting lica se ne radi u slucajevima
 • autoimunih bolesti koze,
 • infekcija i ekcema koze na licu,
 • kod postojanja zlatnih niti u kozi lica,
 • metalnih implanta (ne misli se na zube).
 • pejsmejkera
 • epilepsije.
Na kraju ne treba ga odmah raditi kod stavljanja filera, jer se hijaluron moze pretvoriti u belance, vec posle 4 meseca. Botoks se jako brzo razgradjuje pod dejstvom radiotalasa pa treba u toku rada izbegavati zone pod botoksom (celo).

Radiotalasni lifting - RTL lica se moze raditi tokom cele godine bez ogranicenja jer radiotalasna tehnologija nema veze sa laserskom gde su letnji meseci nepovoljni za rad. Tretman rade samo lekari sa iskustvom u radiotalasnoj hirurgiji, jer samo to garantuje prave rezultate. Tek kada uradite radiotalasni lifting - RTL lica bicete uvereni zasto je to najefikasniji i najsavremeniji nehirurski tretman koze na svetu.

Radiotalasni lifting lica – kada poceti?

Posle 35 godine zivota pocinje da se javlja osecaj nezadovoljstva izgledom lica zbog poda tonusa misica lica i koze, gubitka hidratantnosti koze i sve to odaje otisak laganog starenja koze. Tada treba poceti sa RTL lica. Dobitak moze biti visestruk. Lice ce vam biti sveze i odmorno, hidratacija i tonus koze ce se popraviti, sitne bore ce nestati, a dublje ce se drasticno smanjiti.
Postupak je jednostavan, potpuno bezbedan i bezbolan i ne zahteva ni jednu formu anestezije. Na regiju koja se tretira nanosi se gel, zatim se prelazi aplikatorom sa elektrodama, koje isporucuju toplotu u dubinu koze, tako da se povrsina koze ne zagreva. Tokom liftinga lica najvise paznje se obraca na predelu obraza, nazolabijalnih brazdi dela oko usana, predelu cela, na bore oko ociju, kao i na gornje i donje kapke. Subjektivni osecaj je moze se reci prijatan, jer je tretman potpuno bezbolan. Trajanje kod tretmana lica ne bi smelo biti duze od 40 minuta, zone oka 15 do 20 minuta, vrata i dekoltea oko 20 minuta. Efekat je vidljiv odmah posle tretmana. Za svaku osobu pojedinacno se odredjuje potreban broj tretmana u toku perioda od mesec dana i nakon toga, vreme kada treba ponovo raditi radiotalasni lifting lica radi odrzavanja postignutnitog nivoa. Nakon tretmana prisutno je samo blago crvenilo tretiranih zona sa akcentom oko zone oka i kapaka. Crvenilo se povlaci najvise za dva sata, a prati ga i blagi otok zone oka, kapaka i nazolabijlnih brazdi koji se povlaci za 24 sata tako da se klijent odmah ukljucuje u svakodnevne aktivnosti.