Kako smrsati Opsti saveti​​

Teško je naći u prirodi nešto tako kompleksni i nedokučivo kakvo je ljudsko telo. Mnoge funkcije i procesi su i danas velika enigma za mnoge naučnike ali se usled konstantnog proučavanja organizma, danas se došlo do brojnih saznanja koja nam pomažu da shvatimo kako naše telo ustvari radi. Kako je gojaznost moderna bolest čovečanstva, mnoga laboratorijska ispitivanja su išla u tom pravcu ne bi li preventivno delovala na ishranu i metabolitičke procese. Zaključak je sledeći, ako pravilno snabdevate vaše telo hranljivim materijama možete i očekivati da ono bude zdravo. U suprotnom, ulazimo u zonu visokog rizika od raznih vrsta oboljevanja. Probaćemo da ukratko navedemo neka opšta pravila kvalitetne i uravnotežene ishrane konsultujući najnovija istraživanja iz te oblasti.

Eliminisite ili smanjite

Namernice koje se ne bi trebale nalaziti na vašem svakodnevnom jelovniku su rafinisana so, rafinisani šećer, rafinisano brašno, rafinisana ulja, margarin, hladna voda, gazirana pića, kafa, bilo koji drugi rafinisani ugljenihidrati. Primetili ste da smo  često upotrebljavali izraz rafiniranje i očigledno da ga je potrebno zaobilaziti. Rahinisanje namernica ugrubo rečeno predstavlja proces gde se industrijskim putem namernica obrađuje, prečišćava i gde joj se dodaju razni aditivi kako bi bila komercijalno isplatljivija. Naš organizam nije evolutivno prilagođen za konzumaciju ovakvih namernica i nije ni čudo što izazivaju dugačak niz neželjenih dejstava. A nećemo ni da pominjemo moralnu odgovornost velikih kompanija kojima je svoj profit isključivo najbitniji tako da plasiranje ovih namernica danas ima status epidemije. Skoro da ne postoji proizvod koji ne sadrži određenu količinu ovih supstanci.
Ultrazvučna kavitacija je spasonosni način za uklanjanje lokalnih masnih naslaga i efekta „pomorandžine kore„, odnosno celulita. Ultrazvučnim talasima tačno određene frekvencije  deluje se na potkožno masno tkivo na tačno određenom i željenom mestu. U momentu kada se u ćelijama „sala“ nakupi dovoljna kolčina energije, one eksplodiraju, ćeliske membrane pucaju i sadržaj se izliva u međućeliski prostor. Tako one trajno nestaju i svakim tretmanom smanjuje se njihov broj.

Kakve zamene mozemo koristiti?

Probajte da gore navedene namernice zamenite sledećim: prirodna morska so, prirodan nerafinisan šećer, integralno brašno, hladno ceđena ulja, puter od badema i sveže sokove, prirodne kompleksne ugljenohidrate, voda sobne temperature. Slažemo se da su ovo namernice koje su znatno skuplje od onoga što treba izbegavati i da ih je umnogome teže nabaviti ali ove informacije se trebaju trajno usvojiti i kada god imamo prilike sprovoditi.

Još neka pravila zdrave ishrane:

  • Nemojte jesti voće neposredno posle jela već je poželjno da to bude na prazan stomak i to najmanje pola sata pre jela,
  •  Nikako ne treba piti vodu ili sokove za vreme jela ili neposredno nakon završetka, trudite se da sačekate najmanje pola sata nakon obroka
  •   Nikako nemojte jesti svu hranu istovremeno već se potrudite da napravite zdrave kombinacije
Samo jednim tretmanom obim struka se može smanjiti za 4 centimetra, odnosno čak za jedan konfekcijski broj, a kod vodenog celulita i do 6 centimetara.
Ultrazvučna kavitacija nije predviđena za skidanje viška kilograma kod mnogo gojaznih ljudi, već za tretman lokalnih masnih naslaga. Najbolji rezultati su se pokazali na stomaku, unutrašnjim stranama butina i kolena, no ništa manje značajni  efekti nisu ni na kukovima, rukama, zadnjici. Kavitacija uz VacuStep ili Power Plate, ukoliko se primenjuju istovremeno, daju još bolje rezultate,

Zasto izbegavati kuhinjsku so?

Danas soli ima svuda, od gotove hrane za bebe pa do porcija za kućne ljubimce. Osnovni problem so pravi funkcionisanju bubrega. Ona nagriza sluzokožu unutrašnjih organa tako da je voda primorana da ostane u tim delovima kako bi neutralisala postojeći kiselinski efekat. Preterana konzumacija sprečava bubrezima da deluju kako bi trebalo pa u komplikovanijim slučajevima može nastati nefritis (zapaljenje bubrega). Rešenje je možda zamena natrijuma u solima sa dijetalnim kalijumom koji je mnogo blagotvorniji u organizmu od klasične soli. Preko 25% postojećeg kalijuma u organizmu se nalazi u samim ćelijama dok je skoro sav natrijum izvan i time sprečava pravilnu repsorciju tečnosti a to dovodi do nagomilavanja vode, pojavu celulita, visokog krvnog pritiska, aritmija... Danas je skoro nezamislivo da se u pripremama jela ne koristi so. Preporuka svakako je da se, ako se već ne može u potpunosti isključiti, zameni sa prirodnom morskom solju ili kalijumovom solju. 
Rekli smo da je kavitacija potpuno bezbolna, a u kombinaciji sa vakum terapijom, koja služi da limfnoj tečnosti  omogući lakši transport  masnoća, postižu se mnogo bolji rezultati. Samo jednim tretmanom obim struka se može smanjiti za 4 centimetra, odnosno čak za jedan konfekcijski broj, a kod vodenog celulita i do 6 centimetara.
Top