Epilacija trajno uklanjanje dlaka

Odavno je prošlo vreme kada su dlačice po telu bile normalna pojava kod žena. Danas je stvar lične kulture ali i nege i higijene imati urednu kožu bez neželjenih malja. Samo žene znaju kroz kakve muke i na kakva odricanja su spremne zarad negovanog izgleda. Dostizanje lepote za žene nikada nije bilo jednostavno, vrlo često bolno i neprijatno ali isto tako neophodno. Neželjene dlačice su se godinama uklanjale žiletom i različitim brijačima a kao posledica toga su izazivane svakakve iritacija pa čak i infekcije​.„Epilacija ILP“ predstavlja najpopularniji metod za trajno uklanjanje dlačica sa svih regija tela...
Proverite zašto je Epilacija ILP najpopularniji metod današnjice u borbi sa neželjenim dlakama i zašto je baš naš salon izbor mnogih korisnika ove metode.
Trajna Epilacja 
Tipovi prekomerne maljavosti

1. Prekomerna maljavost po „ženskom tipu“ ili hipertrihoza
2. Prekomerna maljavost po „muškom tipu“ ili hirzutizam
3.Hirutizam udružen sa drugim znacima maskulinizacije (odlike muškaraca),
 U svim ovim slučajevima su tretmani epilacije poželjni i preko potrebni i daju odlične rezultate.

 Studio Popović Banovo Brdo Vam nudi usluge na najsavremenijim aparatima najbolje svetske firme  PROMOITALIA 
Slimming Studio Popović Banovo Brdo posvećen Vama.

Top

Kako izgleda i koliko traje epilacija?

Izmedju samih tretmana, dlake se ne smeju izbeljivati ili cupati pincetom kao ni depilirati voskom. A u toku  pripreme za prvi tretman nije pozeljno ici u solarijum niti na drugi nacin tretirati regione koji su zeljeni za rad. Dlacice se mogu uklanjati makazicama, brijacem ili depil kremom.

Laserski snop koji se ispaljuje iz laserske sonde tretirea kozu, ali je istovremeno i rashladjuje i tako ne dozvoljava da se pojavi bol. Kod vecine pacijenata se javi neki osecaj nalagodnost tj. neprijatnost ili peckanje, ali ne i bol. Ipak bol je individualna osobina svakog pacijenta pa se kod osetljivijih osoba moze koristiti i neki lokalni anesteticki krem neposredno pre tretmana.

Epilacija obe noge traje u proseku 90 minuta, intimna preponska regija oko 15 minuta, pazuh od 5 do 10 minuta, brada i nausnice za 5 minuta, ledja 30 do 40 minuta. Trajna epilacija ne remeti svakodnevnu rutinu, tako da odmah posle tretmana mozete nastaviti sa uobicajenim svakodnevnim i poslovnim obavezama.

Nakon samog tretmana, moze se pojaviti blago crvenilo oko korena dlake. Ono prolazi posle nekoliko minuta ili moze da potraje do nekoliko sati. Svakako se za taj period moze sakriti upotrebom korektivne sminke.
Šta se desava posle tretmana
U narednih 4 nedelje ne sme se izlagati direktnom Suncu ili ako se bas izlaze koristite kreme za suncanje sa zastitnim faktorom od najmanje 30. Posle nekih 7 do 10 dana od tretmana, imacete utisak da vam ponovo rastu dlake na tretiranom regionu, ali neka vas to ne brine, to samo koza odbacuje unisteni koren dlake. Da biste pomogli kozi da spontano izbaci korena mozete uraditi piling. Znaci da je potrebno izbegavati suncanje i bilo koji drugi oblik toniranja koze.
Između samih tretmana, dlake se ne smeju izbeljivati ili čupati pincetom kao ni depilirati voskom. A u toku samo pripreme za prvi tretman nije poželjno ići u solarijum niti na drugi način tretirati regione koji su željeni za rad. Dlačice se mogu uklanjati makazicama, brijacem ili depil kremom.
 Nakon samog tretmana, moze se pojaviti blago crvenilo oko korena dlake. Ono prolazi posle nekoliko minuta ili moze da potraje do nekoliko sati. Svakako se za taj period moze sakriti upotrebom korektivne sminke.

Sta uraditi Pre Tretman
Pre samog tretmana Epilacije:
Ona regija koja treba da se tretira mora biti cista, svetla i obrijana.
Znaci da je potrebno izbegavati suncanje i bilo koji drugi oblik toniranja koze.
Isto tako, pre tretmana treba izbegavati depilaciju voskom ili pincetom, nekih 4 do 5 nedelja pre tretmana.
 4 nedelje pre epilacije, treba prekinuti sa depilacijom voskom i poceti brijanje regije na koju će se raditi epilacija 
4 nedelje pre epilacije i u toku trajanja tretmana regiju koja će se epilirati ne treba izlagati , suncu, solarijumu
4 nedelje pre epilacije i u toku trajanja tretmana ne koristiti proizvode za samopotamnjivanje kože;
U pauzi izmedju tretmana, dlacice sa tretirane regije iskljucivo treba brijati 
Dva dana pre  tretmana epilacije , dlacice, sa regije koja se epilira, moraju biti obrijane da koža bude glatka!
Koliko Tretmana je Potrebno
Da bismo znali koliko nam je potrebno tretmana kako bismo se trajno resili dlaka, moramo prvo nesto vise da saznamo o samim dlakama.
Za dlake je karakteristicno da one rasu u ciklusima i da postoje tri faze rasta dlake:
 • I faza – anagena faza rasta ili faza aktivnog rasta dlake
 • II faza – katagena faza rasta ili faza kada dlaka prestaje da raste
 • III faza – telogena faza rasta ili faza kada dolazi do odbacivanja ili ispadanja dlake.
Laserska epilacija ima efekat samo kada se dlake nalaze u fazi aktivnog rasta dlake tj. u prvoj fazi. S obzirom da se naravno, sve dlake na telu nikad ne nalaze u istoj fazi rasta, laserska epilacija je uslovljena pauzama izmedju tretmana. Te pauze su upravo veoma bitne kako bi rezultati koje postize laserska epilacija bili sto bolji.

Ukupan broj tretmana epilacije svakako zavisi od tipa koze, boje i grubosti dlake, a posebno i od gustine dlaka na tretiranoj regiji. Broj serijskih tretmana je uglavnom od 4 do 7 serija ​.

Trajno uklanjanje dlaka i maljavost

​​Epilacija - ciljne regije
Trajno uklanjanje dlaka kod zena se tretira na vise regija. Najcesce su to: nausnice, brada, zulufi, predeo izmedju grudi i oko bradavica, ruke i noge u potpunosti, prepone, intimna regija, zadnjica, pazuh, donji deo stomaka i ledja. 

Nemaju svi istu potrebu za uklanjanje dlaka. Maljavost nije ista kod svih ljudi. Ona zavisi pre svega od nasledja i naslednog gena, zatim od starosne dobi, etnickog porekla, zavisi i od upotrebe nekih lekova za lecenje psorijaze, glaukoma, povisenog krvnog pritiska, pa lekova koji se koriste nakon transplantacije organa da organizam ne odbaci organ. Zavisi i od upotrebe kortikosteroide, antiepileptika i streptomicina. Isto tako na maljavost uticu i hormoni rasta, muski polni hormoni i hormoni stitne zlezde. 
Epilacija Nausnica
Cena
Vise...

Efikasnost epilacije

Jedina priznata u svetu metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja je Epilacija (trajna epilacija). Efikasnost tretmana dosta zavisi od boje dlake i beline puti. Najvecu efkasnost epilacija ima kod osoba koje imaju beo ten i tamne i grube dlake. Laserska energija se tesko suprotstavlja pred sedim ili belim, ridjim i delimicno plavim dlakama. Takve dlake nemaju potreban pigment za unistenje. Posle tretmana nastupa period kompletnog, ali privremenog iscezavanja dlaka koji traje do 3 meseca. Ukoliko se izvrse potpuni serijski tretmani, njih 4 do 7, efekat je onda – trajno uklanjanje dlaka.
Laserska epilacija pruza jedinstven senzualan osecaj. Njena primena je vec potpuno standardizovana u najsavremenijim zemljama sveta: SAD, Kanada, Velika Britanija, Francuska, Nemacka, Italija, Danska, Spanija, Svedska, Norveska, Belgija, Holandija, Japan. 

Epilacija Pazuha
Cena
vise...

Da li je epilacija bezbedan tretman?

Naravno da jeste i to u potpunosti. Delovanje laserom je potpuno kontrolisano, sto znaci da laser deluje krajnje fokusirano, izuzetno precizno i kratko. Trajno uklanjanje dlaka laserom ne izaziva bolesti koze i zlezda koje se nalaze i ispod nje. Ovaj tretman nije pogodan za epileptičare, trudnice i pacijente sa pejsmejkerom.
Najcesce regije epilacije: nausnice, brada, zulufi, predeo izmedju grudi i oko bradavica, ruke i noge u potpunosti, prepone, intimna regija, zadnjica, pazuh, donji deo stomaka i ledja. Kod muskaraca se najcesce vrsi epilacija ledja, stomaka i grudi.
Zakazite Epilaciju
Tel: 0628521010
Epilacija Bezbednost – rizici i komplikacije
Kada govorimo o rizicima i kompikacijama, oni su toliko minimalni da se skoro zanemaruju. Moguci su samo u slucaju veoma tamne koze (tip V). Tada postoji mala verovatnoca da ce se pojaviti neke privremene i naravno prolazne pigmentne promene, ili jos redje, mali plikovi. U svakom slucaju, potrebno je bar dva dana pre tretmana, uraditi prethodnu koznu probu. Nije na odmet uraditi i profesionalnu dermatolosku procenu tipa koze. Svakako se podrazumeva da se minimum 4 nedelje pre tretmana obustavi suncanje i bilo kakvo drugo toniranje koze (solarijum, kreme i sprejevi za ten…). Kod nas u Sliming studiu tretman izvodi strucno lice nakon prethodne strucne procene tretirane regije. Zato se i moze reci da su komplikacije retke i minimalne.

50% popusta na tretmane, akcija traje do 1 marta 2018. godine

Cena epilacije

​​Epilacija laserom spada u najjeftinije i ujedno najtrajnije metode kojim se rešavate neugodnih dlaka. Najbolje rezultate pokazuje kod osoba koje poseduju jake, tamne dlake i kožu svetle puti. Nikako ne treba pre tretmana izbeljivati, čupati pincetom ili brijati (skraćivati) dlacice.
Epilacija intimne regije
Cena:
Vise...
​​
  Epilaciju  celog tela i pojedinih regija, 
Cene epilacija možete pogledati  ovde.
Epilacija nogu
Cena:
Vise...
Laserska Epilacija Iskustva Korisnika
 1. Ivana Milinkovic 17.05.2014 22:09
  Trajna Epilacija Iskustva
  Devojcice, devojke, zene posetite ovaj studio i iznenadicete se sta sve jos ima kod njih. ja sam prezadovoljna sa epilacijom.
 2. Sanja Djordjevic 29.08.2014 09:42
  Trajna Epilacija Iskustva
  Jako sam zadovoljna epilacijom u Sliming studiju. Vec posle 2 tretmana dlacice su se vidljivo proredile. Radila sam pazuh i prepone, a od septembra planiram i noge
 3. Aleksandra Trajkovic 29.08.2014 09:45
  Trajna Epilacija Iskustva
  Prijatno sam bila iznenadjena rezultatima.Nakon prvog tretmana celih nogu, dosta malja je potpuno nestalo.Nakon 2 tretmana malih regija (plitke prepone i nausnice)takodje.Preporucujem toplo svakom ovaj salon, jer su rezultati zaista vidljivi.
 4. Brankica Petrovic 03.09.2014 10:21
  Trajna Epilacija Iskustva
  Ja sam radila epilaciju nausnica a sada radim i pazuh - prezadovoljna sam. Aparat je novije generacije pa je samim tim i efikasniji. Preporuka za salon i za ljubazno osoblje
 5. Katarina Radic 07.09.2014 16:41
  Trajna Epilacija Iskustva
  Odlican studio lepote, posle 4. tretmana su mi spale dlacice sa nausnica.
 6. Tamara Delic 09.09.2014 22:19
  Trajna Epilacija Iskustva
  Mojoj sreci nema kraja,...dlake su mi posle 3 tretmana skoro nestale...Radila sam plitke prepone. Hvala SLIMING STUDIO Tamara - Dlakomrzac
 7. Sanja Pesic 16.09.2014 08:40
  Trajna Epilacija Iskustva
  Uradila sam 2 tretmana epilacije nogu. Vec vidim rezulatate, tj. mesta gde mi dlake ne rastu. Mislila sam da finansijski necu moci to da iznesem , ali ova akcija sa 50% popusta za mene je spas...Odlicno
 8. Ana T. 17.09.2014 20:38
  Trajna Epilacija Iskustva
  Zadovoljna sam . Moj najveci problem su urasle dlake. Posle 2 tretmana taj problem nemam , a vidim vec mesta gde su trajno nestale...
 9. olja 01.10.2014 10:28
  Trajna Epilacija Iskustva
  Posle 3 tretmana bas sam zadovoljna... Radila sam paket nausnice+pazuh+brazilka...(svidja mi se i cena)
 10. Ksenija S. 23.10.2014 08:50
  Trajna Epilacija Iskustva
  Veoma sam zadovoljna epilacijom, usugom i cenom.. Posle 3 tretmana dlacice su znatno proredjene..
 11. Kaca K. 24.10.2014 16:32
  Trajna Epilacija Iskustva
  Neverovatno vec posle prvog tretmana dlake mi rastu sporije, i ima mesta gde ih nema. Radila sam noge. Da, i cena mi se svidja ...
 12. Sandra Jocic 31.10.2014 16:36
  Trajna Epilacija Iskustva
  epilacija mi je pomogla kod mog problema sa uraslim dlakama.
 13. Mira 05.11.2014 19:23
  Trajna Epilacija Iskustva
  Radila pazuh-i spao je posle 4 tretmana, .. Sad radim prepone..I naravno zadovoljna sam
 14. Zorana 19.11.2014 19:53
  Trajna Epilacija Iskustva
  Neverovatno vec posle prvog tretmana dlake mi rastu sporije, i ima mesta gde ih nema. Radila sam noge. Da, i cena mi se svidja ...
 15. Danijela 24.12.2014 11:28
  Trajna Epilacija Iskustva
  Imala sam problema sa dlacicama na nogama.Nisam bila sigurna za epilaciju(da nije nesto opasno).Ali kada sam procitala komentare svidelomi se takoda sam pocela sa nogama...sada radim epilaciju pazuha.PREPORUCUJEM!!!
 16. Anja Tomic 16.01.2015 12:23
  Trajna Epilacija Iskustva
  Veoma sam zadovoljna epilacijom.. Pozdrav
 17. Viki 19.01.2015 16:51
  Trajna Epilacija Iskustva
  Posle 4 tretmana epilacije -nausnice skoro da ne rastu. Od sledeceg meseca radim pazuh.
 18. TitleHelena 27.02.2015 16:37
  Trajna Epilacija Iskustva
  Epilacija mi je pomogla kod mog najveceg problema-uraslih dlaka. I naravno sto brijac sve manje koristim ( uradila sam 4 tretmana- mozda ce trebati jos 2 , a mozda i ne).. Zadovoljna
 19. Sanja 21.03.2015 20:30
  Trajna Epilacija Iskustva
  RADILA SAM EPILACIJU NAUSNICA.URADILA SAM 4 TRETMANA,SKORO SU SVE DLACICE NESTALE.POTREBNO JE DA URADIM JOS 2 TRETMANA DA DUGOTRAJNO NESTANU.RADILA SAM I POWER PLATE.PREPORUCUJEM!!!!!!
 20. Dragana 02.05.2015 13:53
  Trajna Epilacija Iskustva
  Nakon 4 tretmana epilacije nogu mogu da kazem da nemama oko 70% dlacica. I ove koje rastu , rastu toliko slabo da ih obrijem samo jednom izmedju tretmana. Najuporije su dlake oko kolena.. To je moje iskustvo
 21. Zoka 25.05.2015 10:49
  Trajna Epilacija Iskustva
  Dlacice sa mojih prepona
 22. Sara 02.09.2015 11:34
  Trajna Epilacija Iskustva
  Imala sam problem sa dlakama -na rukama i nogama.Nakon 5 tretmana trajne epilacije na rukama dlake su nestale.Na nogama ih imam jos, ali brijem samo jednom izmedju tretmana..iDEM NA MORE BEZ BRIJACA!!!! HVALA SLIMING STUDIJU!
 23. Marija P. 29.09.2016 09:55
  Trajna Epilacija Iskustva
  Radim celo telo.90% dlaka mi je spalo-i to pazuh posle 4 tretmana. Nausnice 6 tretmana. Prepone 6 tremana. Noge 6 tretmana. Ponovicemo tretman za 2 meseca , a i nemora i ovako sam zadovoljna. Malo bole prepone, i imala sam crvenilo 2 dana
 24. Zorana 29.09.2016 10:13
  Trajna Epilacija Iskustva
  I ja radim epilaciju , zajedno sam sa Marijom krenula . Posto je mmoja koza malo problematicnija , ja nema tako dobre rezulate kao ona , ali sam zadovoljna. Moj problem su urasle dlake i bukvalno cirevi, tako da kod mene je pristup malo drugaciji. Ono sto smo postigli je da mi dlake ne urastaju i da su spale oko 50% , ove koje nisu su bas tanke i retke. Nastavljamo dalje.
 25. Ceca 29.09.2016 14:53
  Trajna Epilacija Iskustva
  Upravo odradjen tretman epilacije. Hocu da kazem-za sve one koji trebaju da rade- da nije bolno. toga sam se najvise plasila , pa sam i odlagala tretman. Osoblje je ljubazno, lepo su mi objasnili proceduru.Imam blago crvenilo, pa sam namazala neko sredstvo. Sledeci tretman za 2 nedelje. VIdimo se
 26. Vanja 12.01.2017 12:36
  Trajna Epilacija Iskustva
  Moja koza je osetljiva pa imam prilicno crvenilo nakon tretmana,tih par dana mazem sredstva na bazi aloje...i ono se smiri.Ovo mi je 3 tretman i dlake ispadaju.Neznam koliko ce tretmana trebati ali cu nastavili jer mi vise ne urastaju i tretman nije bolan.